Într-o lume din ce în ce mai complexă și rapidă, educația tinerilor nu se mai limitează doar la acumularea de cunoștințe formale, ci necesită o abordare holistică, care să includă și dezvoltarea abilităților emoționale și a valorilor morale.

Exemplul elevilor de la școala „Gala Galaction” din Mangalia, implicați în proiecte eTwinning, ne oferă o viziune în acest sens, subliniind importanța integrării valorilor umaniste în formarea elevilor.

Încă de la începutul anului școlar, elevii școlii „Gala Galaction” din Mangalia au fost implicați în activități diverse, prilejuite de participarea la proiecte eTwinning alături de alte școli europene. Aceștia au fost deschiși și entuziasmați să contribuie activ la desfășurarea proiectelor, temele abordate fiind actuale și venind în sprijinul dezvoltării tinerilor. Accentul cade pe promovarea valorilor morale pe care ar trebui să se fundamenteze formarea fiecărui om: altruism, empatie, loialitate, dorință de cooperare, onestitate, iubire, încredere, prietenie și multe altele.

Proiectul intitulat "Our Kindness Tree", desfășurat alături de unități de învățământ din Turcia, Grecia, Polonia și Spania, ne îndeamnă să pornim într-o călătorie a descoperirii acestor valori prin creativitate și culoare. Copăcelul fiecărei școli a fost împodobit cu roadele bunătății, astfel încât, în forma lor finală, arborii reprezintă o imagine a sufletului nostru. Elevii au lansat și importante mesaje antibullying, dezbaterea timpurie a fenomenului fiind necesară în prevenirea și combaterea fenomenului "bullying" în rândul tinerilor.

Un alt proiect apreciat de elevi se intitulează "Life is Wonderful" și este desfășurat alături de unități de învățământ din Georgia, Turcia, Italia și Ucraina. Activitățile promovează un stil de viață sănătos, descoperirea pasiunilor, autocunoașterea - ce ne face fericiți și de ce e bine să împărtășim cu semenii noștri experiențele pozitive. Prin astfel de proiecte, elevii sunt încurajați să își formeze competențe de comunicare, privind atât către nevoile oamenilor care îi înconjoară, cât și către propriile aspirații. Elevii au realizat lucrări prin care au răspuns la o serie de întrebări, dezvăluind ce îi face fericiți cu adevărat, care le sunt pasiunile, care a fost cea mai memorabilă zi a vieții lor și de ce, precum și ce înseamnă "o zi ideală" pentru ei. În desfășurarea acestor activități au fost implicați elevi de diferite vârste, proiectele fiind realizate de clasele  a III-a A, a V-a B și a VIII-a A.

Este esențial ca, alături de formarea prin studiul intens pe care îl implică fiecare zi de școală, să prioritizăm conștientizarea valorilor morale și culturale care ne reprezintă și să ne asigurăm că tinerii noștri se dezvoltă armonios din punct de vedere emoțional.

Profesori coordonatori:
Prof. Andreea AMELIAN
Prof. Bianca IONESCU-TĂNĂSESCU
Prof. Cătălina ȚUGUI 

 

ETwining1
ETwining1
ETwining2
ETwining2
ETwining3
ETwining3
ETwining4
ETwining4
ETwining5
ETwining5
ETwining6
ETwining6
ETwining7
ETwining7
ETwining8
ETwining8
ETwining9
ETwining9
ETwining10
ETwining10
ETwining11
ETwining11
ETwining12
ETwining12
ETwining13
ETwining13

 

antibullying, bunastare, parteneriat